Szparagi z przepiórczymi jajami

Szparagi z przepiórczymi jajami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparag

    100 g
  • sól

    1 szczypta
  • masło

    1 łyżka
  • jajka przepiórcze

    3 szt
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szparagi z przepiórczymi jajami foto
* proporcje podałam na 1 osobę , ale oczywiście robimy wg uznania. Szparagi opłukać, wstawić do gotującej się wody, tak aby główki warzywa nie były w niej zamoczone. Gotować ok 3 minut.
Krok 2 - Szparagi z przepiórczymi jajami foto
W tym czasie na patelni rozpuścić masło, wbić jajka przepiórcze, posypać solą i czarnym świeżo mielonym pieprzem. Smażyć około 30 sekund po czym przykryć przykrywką i tak smażyć kolejne 30 sekund.
Krok 3 - Szparagi z przepiórczymi jajami foto
Szparagi i jajka ułożyć na talerzu. Do dania pasuje idealnie sos holenderski . Smacznego:)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
leonowie 06.06.2013 10:57
ja też czasami robię z jajami od kury:)
gosia56 06.06.2013 09:59
dzisiaj będę miała na obiad coś podobnego tylko szparagi białe bo niestety u nas zielonych się nie kupi i do tego jajko sadzone od zielononózek tez ponoc bardzo zdrowe jajka
Babciagramolka 06.06.2013 08:30
Uwielbiam zielone szparagi , a przepiórcze jajka to samo zdrowie. A do tego pięknie to wygląda . Zdecydowanie 5+
gosia561 05.06.2013 22:30
przepiórcze są pyszne do tego
iza0823 05.06.2013 21:46
i rozpływające się żółtko, to jest to!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat