Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z przepiórczymi jajami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparag 100 g
sól 1 szczypta
masło 1 łyżka
jajka przepiórcze 3 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z przepiórczymi jajami

Kroki postępowania

1
* proporcje podałam na 1 osobę , ale oczywiście robimy wg uznania. Szparagi opłukać, wstawić do gotującej się wody, tak aby główki warzywa nie były w niej zamoczone. Gotować ok 3 minut.
Krok 1 - Szparagi z przepiórczymi jajami foto
2
W tym czasie na patelni rozpuścić masło, wbić jajka przepiórcze, posypać solą i czarnym świeżo mielonym pieprzem. Smażyć około 30 sekund po czym przykryć przykrywką i tak smażyć kolejne 30 sekund.
Krok 2 - Szparagi z przepiórczymi jajami foto
3
Szparagi i jajka ułożyć na talerzu. Do dania pasuje idealnie sos holenderski . Smacznego:)
Krok 3 - Szparagi z przepiórczymi jajami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonowie 06.06.2013 10:57
ja też czasami robię z jajami od kury:)
gosia56 06.06.2013 09:59
dzisiaj będę miała na obiad coś podobnego tylko szparagi białe bo niestety u nas zielonych się nie kupi i do tego jajko sadzone od zielononózek tez ponoc bardzo zdrowe jajka
Babciagramolka 06.06.2013 08:30
Uwielbiam zielone szparagi , a przepiórcze jajka to samo zdrowie. A do tego pięknie to wygląda . Zdecydowanie 5+
gosia561 05.06.2013 22:30
przepiórcze są pyszne do tego
iza0823 05.06.2013 21:46
i rozpływające się żółtko, to jest to!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak