Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi 800 g
pieczarki 200 g
mąka 1\\2 łyżki
gęsta śmietana 2\\3 szklanki
natka pietruszki
masło 2 łyżki
sól
cukier
pieprz
ser żółty 50 g (twardy)

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z pieczarkami

Szparagi umyć i odciąć stwardniałe dolne końce , obrać z włóknistej skórki , włożyć do zimnej wody po to aby nie sczerniały. Następnie wiążemy w pęczki i wkładamy do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru i ugotować . W miedzy czasie pieczarki czyścimy , myjemy i kroimy w plastry smażymy na łyżce masła troszkę oprószyć mąką , wlać śmietanę zagotować , natkę poszatkować i wrzucić , całość doprawiamy do smaku. Szparagi po ugotowaniu wyjmujemy , rozwiązać pęczki , przekroić w poprzek , ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem polać sosem z pieczarkami , posypać startym serem i zapiekać w gorącym piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 04.03.2013 10:10
bardzo ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak