Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi białe 1 pęczek
mięso mielone 40 dkg
pieprz do smaku
cebula 1/2 sztuki
jajko 1 sztuka
masło 1 łyżeczka
przyprawa do zup w płynie 3 łyżki
ser żółty wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z mięsem mielonym

Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić. Do mięsa dodać jajko, pieprz, przyprawę w płynie i pokrojoną w kostkę cebulę. Wymieszać. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem. Szparagi otulać mięsem mielonym i układać w naczyniu. Na wierzch każdej porcji położyć paski sera. Zapiekać 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 28.02.2013 22:02
Tak przygotowane szparagi musiały wyśmienicie smakować.
forgielka 08.05.2012 08:29
mniam
pacpaw 10.09.2011 19:46
równiez na szparagi się nie załapałem, a ten przepis do istne cudo
Emiliozo 16.08.2011 15:44
w tym roku przegapiłam szparagi
Weronika_eM 14.07.2011 23:21
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak