Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z masłem pietruszkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczek szparagów
peczek zielonej pietruszki
łyżka masła
1 jajo ugotowane na twardo
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z masłem pietruszkowym

Przygotowujemy masło pietruszkowe. Jajo ugotowane na tweardo drobno siekamy, podobnie postępujemy z opłukaną zieloną pietruszką. Masło roztapiamy na patelni, tak by się nie zrumieniło. Po ściągnięciu szumowin wrzucamy na nie posiekaną pietrruszkę oraz jajo. szybko mieszamy i ściągamy z ognia. od razu polewamy gorące jeszcze ugotowane wcześniej szparagi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak