Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z jajkiem sadzonym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 200 g
jajko 1 szt.
sól 1 szczypta
cukier 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
pomidor 1 szt.
szczypiorek 1 łyż.
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z jajkiem sadzonym

Kroki postępowania

1
Szparagi myję pod bieżącą wodą, obcinam twarde końcówki i gotuję w posolonej i ocukrowanej wodzie al dente.
Krok 1 - Szparagi z jajkiem sadzonym foto
2
Ugotowane szparagi przekładam do delikatnie wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego. Po środku robię wgłębienie, w które wbijam całe jajko, oprószam całość delikatnie solą, pieprzem i prowansalskimi ziołami. Zapiekam szparagi z jajkiem w nagrzanym do 180*C piekarniku, aż jajko będzie ścięte.
Krok 2 - Szparagi z jajkiem sadzonym foto
3
Potrawę podaję z pokrojonym w plastry pomidorem oprószonym posiekanym szczypiorkiem.
Krok 3 - Szparagi z jajkiem sadzonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka107 03.05.2014 16:24
Smakowicie :)
indi 15.05.2013 20:43
świetne i pyszne
EWI 18.02.2013 18:40
rewelacja
EWI 18.02.2013 18:40
rewelacja
EWI 18.02.2013 18:40
rewelacja
EWI 18.02.2013 18:40
rewelacja
EWI 18.02.2013 18:40
rewelacja
Goya 13.10.2012 16:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak