Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z Indykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi 1 słoik
ziemniaki 1 kg
śliwki suszone 10 szt
masło 2 łyżki
przyprawy
czosnek 2 ząbki
indyk 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z Indykiem

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie

Piersi z indyka czyścimy nacieramy czosnkiem z sola nadziewamy je śliwkami i zapiekamy w naczyniu żaroodpornym w piekarniku 180 stopni około 2 h co chwilkę podlewając wodą

Szparagi Smażymy przed samym podaniem na masełku Smakują wyśmienicie z indyczkiem

Taki talerz obiadowy podaje zawsze z ziemniakami bo je uwielbiam

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 20.05.2015 08:16
szparagi sa pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak