Szparagi z boczkiem w cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi zielone

    10 sztuk
  • boczek wędzony

    10 plasterków
  • ciasto francuskie

    opakowanie
  • jajko

    1
  • ziarna sezamu

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szparagi z boczkiem w cieście francuskim foto
Szparagi myję pod bieżącą wodą , osuszam odłamuję zdrewniałe końcówki około 1/3 od dołu.
Krok 2 - Szparagi z boczkiem w cieście francuskim foto
Wszystkie szparagi owijam cienkimi plasterkami wędzonego boczku .
Krok 3 - Szparagi z boczkiem w cieście francuskim foto
Ciasto francuskie kroję na 10 pasków mniej więcej 2 centymetrowe. Każdego szparaga owijam paskiem ciasta.
Krok 4 - Szparagi z boczkiem w cieście francuskim foto
Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, układam na niej szparagi. Jajko roztrzepuję widelcem, smaruję pędzelkiem wszystkie szparagi, posypuję ziarnami sezamu. Piekę w 210 stopniach przez 15-20 min. Do zrumienienia ciasta.
bryndzia93
Szparagi w cieście francuskim to pomysł na szybką przystawkę na ciepło lub na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paniusiaewa 25.09.2016 13:54
Ale fajne i całkiem inne.
trufelek 04.09.2016 19:49
Prosto i smacznie :)
RenataZ-et 05.05.2016 19:51
świetne przekąska
Bernadeta1 05.05.2016 18:13
na pewno smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat