szparagi w szynce parmeńskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi zielone

  • szynka parmeńska

    150 g
  • oliwa

    1 łyżeczka
  • masło ziołowe

    20 g
  • pomidorki koktajlowe

    7 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

(Do przepisu użyłam klasyczny pęczek szparag jaki można kupić w warzywniaku).
Szparagi należy ugotować( żeby były lekko twardawa). Odcedzamy i chwilkę studzimy tak żeby można było wziąć w rękę. Kładziemy na szynkę parmeńską. Zawijamy szparagi w szynce i smażymy na małej ilości oliwy. Następnie przewracamy i układamy ziołowe masło. Można podać z pomidorkami koktajlowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika58 20.05.2013 20:52
ładnie wyglądaja tak podane
Zdzisław 20.05.2013 18:57
ale mam smak na to danie
Renata9 20.05.2013 18:13
uwielbiam zielone szparagi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat