Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi w szynce parmeńskiej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone
szynka parmeńska 150 g
oliwa 1 łyżeczka
masło ziołowe 20 g
pomidorki koktajlowe 7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi w szynce parmeńskiej

(Do przepisu użyłam klasyczny pęczek szparag jaki można kupić w warzywniaku).
Szparagi należy ugotować( żeby były lekko twardawa). Odcedzamy i chwilkę studzimy tak żeby można było wziąć w rękę. Kładziemy na szynkę parmeńską. Zawijamy szparagi w szynce i smażymy na małej ilości oliwy. Następnie przewracamy i układamy ziołowe masło. Można podać z pomidorkami koktajlowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 20.05.2013 20:52
ładnie wyglądaja tak podane
Zdzisław 20.05.2013 18:57
ale mam smak na to danie
Renata9 20.05.2013 18:13
uwielbiam zielone szparagi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak