Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w szynce i galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 3 sztuki
szynka 6 plastrów
bulion 1/2 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w szynce i galarecie

W gorącym bulionie rozpuścić żelatynę i odstawić do lekkiego stężenia. Szparagi umyć, odciąć stwardniałą część. Następnie obrać i ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć, osączyć, wystudzić i przekroić na połowy. Na każdy plaster szynki nakładać kawałek szparaga i zwinąć w roladki. Ułożyć na półmisku i zalać tężejącą galaretką. Dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 21.09.2011 10:58
Proste i smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak