Szparagi w szynce.

Szparagi w szynce.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi

    20 szt
  • szynka serrano

    20 szt
  • marchewka

    4 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sos beszamelowy

  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi umyc i pokrojic na 3 czesci.Dolna czesc jest bardzo twarda nie potrzebna.Gdy woda juz sie gotuje wkladamy szparagi i gotujemy ok.15 min.Marchewke obrac i wkladamy do gotujacej sie wody ,gotowca ok.15.Wystudzic warzywa.Dwie czesci szparag obwijamy w szynke i panierujemy nastepnie rumienimy na patelni.Marchewke kroimy w drobne paski.Podajemy :Zrumienione szparagi,polewamy sos bechamel i na to ukladamy marchewke.Mozna na cieplo i na zimno.SMACZNEGO.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat