Szparagi w szynce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi

    12 szt
  • szynka drobiowa

    12 plasterków
  • papryka mielona

  • majonez

  • sól

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szparagi w szynce foto
Szparagi obrać, ugotować w lekko osolonej i osłodzonej wodzie, wystudzić.
Krok 2 - Szparagi w szynce foto
Plasterek szynki posmarować niewielką ilością majonezu, posypać papryką, ułożyć szparaga i zwinąć w rulonik.
Krok 3 - Szparagi w szynce foto
Roladki ułożyć na talerzu i posypać papryką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 22.11.2013 07:14
smaczne danie
fotoviderek 10.07.2013 07:36
Świetny pomysł :)
teresa18 12.07.2012 18:25
prosto i smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat