Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w sosie z sera feta do obiadu

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Zielone szparagi 1 pęczek
woda 1 szkl
sól 1/2 łyżeczki
ser feta 140 g
mąka 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w sosie z sera feta do obiadu

Szparagi obieramy na ¾ ich długości, myjemy i kroimy w plastry (główek nie kroimy). W garnku gotujemy wodę,solimy, do gorącej wrzucamy szparagi i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu 10 minut. Ser feta rozcieramy w miseczce, wrzucamy do szparagów i dokładnie mieszamy. W szklance mieszamy odrobinę zimnej wody z mąką, dodajemy kilka łyżek gorącego wywaru ze szparagów, mieszamy i zaciągamy sos. Całość gotujemy 5 minut na wolnym ogniu pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Pod koniec gotowania przyprawiamy i mieszamy. Podajemy jako dodatek do obiadu np. do mięsa i ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 19.06.2013 10:39
Świetny pomysł.
Pusia 19.06.2013 09:15
smacznie wygląda
Cranberry 18.06.2013 18:07
rewelacyjny pomysł :)
Bernadeta1 18.06.2013 17:14
pysznie wyglądają Twoje szparagi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak