Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w sosie smietankowo majonezowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 4 szt
szczypiorek 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
majonez 3 łyzka
śmietana 2 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
liście sałaty 3 szt
pomidor 1/2 szt
szparagi białe 1 (konserwowe)

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w sosie smietankowo majonezowym

Kroki postępowania

1
Ugotowane jajka obieramy ze skorupek kroimy w kostkę.
Krok 1 - Szparagi w sosie smietankowo majonezowym foto
2
Na pólmisku układamy liscie sałaty następnie szparagi mozna je przekroić napół.
Krok 2 - Szparagi w sosie smietankowo majonezowym foto
3
Przygotować sos mieszając majonez,smietanę,musztardę ,sól,pieprz mieszamy.
Krok 3 - Szparagi w sosie smietankowo majonezowym foto
4
Sosem polewamy szparagi,posypujemy pokrojonym jajkiem i szczypiorkiem.Półmisek zdobimy cząstkami pomidora.


POLECAM!!!
Krok 4 - Szparagi w sosie smietankowo majonezowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 28.12.2013 08:43
Smaczne danie
romanrafal
romanrafal 24.12.2013 07:37
bardzo dobre
IwonaKa 04.08.2013 13:19
wspaniałe danie,zjadłabym chętnie
leonowie 22.03.2013 15:01
pysznie i świetnie podane:)
Alex_M 18.01.2013 11:25
pyszne!
gusia1000 10.10.2012 15:33
Rarytas.
ilka_86 10.10.2012 10:36
szparagi są najlepsze te młode:) a w takim sosie muszą rewelacyjnie smakować:)
tomek18 10.10.2012 09:03
fajna kolacyjka
adelajda 10.10.2012 08:59
szparagi w każdej postaci lubię !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak