Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w sosie musztardowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi

szparagi 1-2 pęczki
sól 1 płaska łyżka
cukier 1 płaska łyżeczka

sos

woda 1 szklanka
kostka rosołowa 1/2
mąka 1 płaska łyżka
śmietanka 12-procentowa 50 ml
musztarda 1-1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w sosie musztardowym

Szparagi obieramy, płuczemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odcedzamy.

Wodę zagotowujemy z kostką rosołową, po czym dodajemy musztardę, mieszamy. Sos zagęszczamy mąką wymieszaną ze śmietanką. Doprowadzamy do wrzenia i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.

Szparagi (gorące) wykładamy na półmisek i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 01.08.2015 09:27
pyszny pomysł na szparagi
magda1976 12.07.2015 18:45
Koniecznie muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak