Szparagi w roladkach z musztardą w białym winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sznycle wieprzowe

    4 szt
  • szparagi białe

    1 pęczek
  • wino białe

    1 kieliszek
  • oliwa

    4 łyżki
  • musztarda dijon

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • szczypior

    1 pęczek
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końce, obierz, gotuj 5 min w osolonym wrzątku, osącz. Sznycle opłucz, osusz, rozbij między dwiema warstwami folii spożywczej na płaty grubości 1 cm. Sznycle cienko posmaruj musztardą i ułóż na nich po kilka szparagów. Zwiń w roladki, zwiąż sparzonym szczypiorem. Oprósz solą, pieprzem i mąką. Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę, włóż roladki i obsmaż na rumiano ze wszystkich stron. Podlej winem i duś na wolnym ogniu pod przykryciem, aż mięso będzie wystarczająco miekkie (ok 15 min).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 15.12.2013 11:15
apetyczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat