Szparagi w galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynki

    15 dkg
  • bulion drobiowy

    2 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi (każdego z osobna), owinąć plastrem szynki i ułożyć na dnie salaterki. Przyozdobić listkami zielonej pietruszki. We wrzątku rozpuścić kostki bulionu i po dokładnym wymieszaniu, wsypać żelatynę (ok. 1 łyżka stołowa) i dokładnie wymieszać, aż grudki żelatyny całkowicie się rozpuszczą. Ostudzić. Zalać ułożone w salaterce szparagi i odstawić na 1,5 godz. do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rakow2 07.06.2011 17:10
nie lubię szparagów
małgorzata114 31.05.2011 16:49
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat