Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w cieście francuskim z serem radamer wędzonym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 1 pęczek
ciasto francuskie 1 opakowanie
ser radamer 4-5 plasterki
masło 3 łyżki
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny Prymat w młynku

Porada

Ciasto francuskie można pociąć również w cienkie płaty i owinąć nim szparagi.

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w cieście francuskim z serem radamer wędzonym

1.Szparagi pozbawić twardych części i posypać lekko solą.
2.Szparagi ułożyć na cieście francuskim, zostawić trochę odstępów i pociąć ciasto na płaty.
3.Szparagi posmarować lekko masłem, posypać solą, pieprzem do smaku, ser pociąć na małe plasterki i ułożyć obok szparagów - zawinąć w ciasto francuskie.
4.Piec przez 10-15 minut w temperaturze 210-220 stopni Celsjusza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 20.05.2015 08:16
szparagi sa pyszne
Kejti 23.05.2014 09:58
Ciekawe jak smakują,nigdy takich nie jadłam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak