szparagi w cieście francuskim z pomidorkami cherry i jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakiwanie
  • szparagi zielone

    6-8 sztuk
  • pomidorki cherry

    kilka sztuk
  • jajko

    2 sztuka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka rozbełtać w miseczce. Pomidorki pokroić w ćwiartki a szparagi wzdłuż na pół. Ciasto podzielić na 2 lub 4 części. Na każdą wylać jajko pomijiając krawędzie, ułożyć szparagi i pomidorki wg osobistego gustu. Posolić, popieprzyć i upiec (około 15 minut).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (35)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 12.03.2014 07:26
Takie by mi smakowały :)
IlonaAlbertos 21.02.2014 20:53
Wyglądają wspaniale.
marcia7 26.11.2013 23:52
Doskonale połączenie
Alex_M 08.11.2013 10:22
pięknie wygląda :)
Motorek 02.06.2013 18:41
super kolacyjka
Agnieszka-87-25 23.05.2013 08:31
wow ale fajny przepis podoba mi się, niby prosty a coś innego
Anonimowy 20.05.2013 14:29
Zrobiłam i było pyszne :D Dziś powtórka :)
gosia561 09.05.2013 22:06
świetny sposób na szparag
Zosia1 30.04.2013 23:07
niesamowity widok
RenataZ-et 27.12.2012 22:21
wyglądają obłędnie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat