Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w cieście francuskim z boczkiem Zewy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Takie szparagi lubimy najbardziej. oczywiście mogą być w samym cieście lub w samym boczku. Każda wersja jest pyszna. Ze szparagów można przyrządzić również inne potrawy, na przykład zupy krem czy tarty. Pełna dowolność pod warunkiem, że lubimy szparagi.

Składniki:

szparagi zielone 12 pęczków
ciasto francuskie 1 opakowanie
boczek wędzony 12 plastrów
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w cieście francuskim z boczkiem Zewy

Szparagi opłukać i odłamać zdrewniałą część. Ciasto pociąć na tyle pasków ile mamy szparagów. Tyle samo ma być plastrów boczku. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Na plaster ciasta położyć boczek i zawinąć w to szparagi.
Układać na blasze, posmarować rozbełtanym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. Przekąskę zajadać na ciepło zaraz po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak