Szparagi w cieście francuskim z boczkiem Zewy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Takie szparagi lubimy najbardziej. oczywiście mogą być w samym cieście lub w samym boczku. Każda wersja jest pyszna. Ze szparagów można przyrządzić również inne potrawy, na przykład zupy krem czy tarty. Pełna dowolność pod warunkiem, że lubimy szparagi.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi zielone

    12 pęczków
  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • boczek wędzony

    12 plastrów
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi opłukać i odłamać zdrewniałą część. Ciasto pociąć na tyle pasków ile mamy szparagów. Tyle samo ma być plastrów boczku. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Na plaster ciasta położyć boczek i zawinąć w to szparagi.
Układać na blasze, posmarować rozbełtanym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. Przekąskę zajadać na ciepło zaraz po przyrządzeniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat