Szparagi w boczku z panierowanym serem żółtym

Szparagi w boczku z panierowanym serem żółtym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszne połączenie szparagów i boczku z panierowanym plastrem sera żółtego. Tak przygotowane szparagi możemy potraktować jako samodzielny posiłek lub podać np. z frytkami czy też ziemniaczanym purée.

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Szparagi:

  • szparagi zielone

    500 g
  • boczek wędzony

    350 g
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • żółty ser

    500 g
  • jajka

    2 sztuki
  • bułka tarta

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Szparagi myjemy, osuszamy, odłamujemy zdrewniałe końce. Blanszujemy na osolonym wrzątku, odcedzamy.
Każdego szparaga owijamy plastrem boczku.
2. Ser kroimy w 1-2 cm plastry, panierujemy w roztrzepanych jajkach a następnie bułce tartej.
3. Blaszkę do pieczenia wykładamy pergaminem, kładziemy szparagi, oprószamy je świeżo mielonym czarnym pieprzem, obok układamy panierowany ser.
Pieczemy ok. 20min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Szparagi podajemy z serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat