Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi pod beszamelem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Beszamel

mleko 1/2 szklanki
masło 4 łyżki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat

Warzywa

szparagi zielone 1 pęczek
Kucharek przyprawa uniwersalna

Porada

Można do sosu dodać więcej mleka, wtedy będzie rzadszy.

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi pod beszamelem

Szparagi umyć i obrać. W wysokim garnku zagotować wodę i wsypać 2 łyżeczki przyprawy Kucharek. Do wrzątku włożyć szparagi i gotować ok 5 min. Wyjąć szparagi i odsączyć z nadmiaru wody.
Na głębokiej patelni roztopić masło i energicznie mieszając dosypać mąkę a następnie dolewać mleko. Gdy uzyskamy jednolitą masę doprawić sos pieprzem i solą. Gotowym beszamelem polać szparagi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak