Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi pieczone

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 12 sztuk
sałata 4 liście
sok z cytryny 3 łyżki
cukier 1 łyżeczka
sól 4 szczypty
pieprz do smaku
boczek 12 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi pieczone

Szparagi obrać obieraczką do warzyw. Następnie szparagi zalać wodą, dodać, cukier, sól oraz sok z cytryny. Gotować 10 minut. Wyciągnąć, ostudzić. Każdego szparaga owijamy w plasterek boczku, oprószamy solą oraz pieprzem. Grillujemy na grillu elektrycznym z obu stron. Podajemy na liściach sałaty.

mój nick muchomor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 10.11.2016 18:36
smaczne szparagi
Wojt@s
Wojt@s 18.08.2013 18:34
muszę spróbować
Rafał10 13.04.2012 16:02
mam szparagi nie mam boczku :( muszę chyba skoczyć do sklepu bo czuję że to jest pyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak