Szparagi pieczone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi białe

    12 sztuk
  • sałata

    4 liście
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    4 szczypty
  • pieprz do smaku

  • boczek

    12 chudy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi obrać obieraczką do warzyw. Następnie szparagi zalać wodą, dodać, cukier, sól oraz sok z cytryny. Gotować 10 minut. Wyciągnąć, ostudzić. Każdego szparaga owijamy w plasterek boczku, oprószamy solą oraz pieprzem. Grillujemy na grillu elektrycznym z obu stron. Podajemy na liściach sałaty.

mój nick muchomor

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dariusz8 10.11.2016 18:36
smaczne szparagi
[email protected] 18.08.2013 18:34
muszę spróbować
Rafał10 13.04.2012 16:02
mam szparagi nie mam boczku :( muszę chyba skoczyć do sklepu bo czuję że to jest pyszne !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat