Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi otulone szynką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 500 gram
szynka szwarcwaldzka tyle szt ile szt szparagów
kostki lodu ok 10 sztuk
woda zimna ok 1 litra
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi otulone szynką

Kroki postępowania

1
Ze szparagów usunąć zdrewniałe twarde końce, można je odłamać lub uciąć za pomocą noża (ok 2 cm od spodu szparaga). Szparagi ugotować w osolonym wrzątku ok 5 min.
Krok 1 - Szparagi otulone szynką foto
2
Ugotowane wrzucić do zimnej wody z kostkami lodu, w celu zahartowania na ok 1 min. Odcedzić.
Krok 2 - Szparagi otulone szynką foto
3
Każdy szparag owinąć w plaster szynki szwarcwaldzkiej.
Krok 3 - Szparagi otulone szynką foto
4
Ułożyć na blaszce do pieczenia i zapiekać ok 15-20 min w 180 st C.
Krok 4 - Szparagi otulone szynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 09.05.2016 21:58
uwielbiam szparagi
Justi2401 09.05.2016 18:16
Uwielbiam szparagi!
Agnieszka-87-25 09.05.2016 16:48
fajne proste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak