Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi o smaku rosołowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi białe 2 pęczki
kostki rosołowe 3-4 sztuki
masło 100 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi o smaku rosołowym

Kostki rosołowe rozpuszczamy w dwóch litrach gorącej wody. Szparagi obieramy i wkładamy do wody, w której rozpuściliśmy kostki rosołowe. Gotujemy do miękkości. Odcedzamy i wykładamy na półmisek. Masło rozpuszczamy, dodajemy bułkę tartą a następnie polewamy szparagi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 10.12.2013 08:44
fajny przepis
cooleczka 20.12.2012 18:57
ciekawe, ja właśnie dzisiaj na obiad miałam szparagi, ale gotuję tradycyjnie z dodatkiem soli i cukru
Jodaj 12.12.2012 09:28
super :)
PIOTR11 05.12.2012 14:56
lubię szparagi,a te w kostce rosołowej ciekawy pomysł
TEtalicha 10.10.2012 20:59
pomysłowe:0 a nie są za słone? :)
Anna169Hosz 24.08.2012 07:43
Podoba mi się ten przepis.
ankaryba 17.06.2012 21:13
brzmi smacznie :-)
Sroczka 10.06.2012 22:18
Bardzo lubię szparagi. Z chęcią zjadłabym porcyjkę.
asia1985 28.05.2012 19:34
pyszne ;)
motyl 23.05.2012 21:01
apetycznie wyglądają
edi 07.05.2012 21:52
pyycha:)
Pajecznik 04.05.2012 12:28
uwielbiam szparagi, są przepyszne, stąd nie wiem po co dodawać kostkę rosołową
edita15 03.05.2012 18:33
fajne
tom 03.05.2012 18:24
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak