Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi na maśle z jajkiem sadzonym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 pęczek
masło klarowane 2 łyżki
jajko 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi na maśle z jajkiem sadzonym

Szparagi umyć i odciąć końcówki. Na patelni rozgrzać masło i ułożyć szparagi. Posypać przyprawą Kucharek i smażyć ok 5 min. Po tym czasie wbić na szparagi 2 jajka , doprawić obficie czarnym pieprzem i Kucharkiem. Patelnię przykryć na chwilę do momentu aż jajko się delikatnie zetnie na górze.
Takie szparagi dobrze smakują z grzanką ale są też idealne jako samodzielne danie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.06.2015 09:22
bardzo dobre
Czarnula666 02.06.2015 16:05
Robie tak samo i są przepyszne! :)
bertpvd 02.06.2015 10:59
fajny przepis
Anna133 02.06.2015 09:49
przemijają tak szybko jak truskawki
ilka01 02.06.2015 06:25
wygląda bardzo apetycznie :)
wwwiolka 01.06.2015 22:42
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak