Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpajza cytrynowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryny 3 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżek
cukier 9 łyżek
jajko 7 szt
DODATKOWO:
Biszkopty
syrop truskawkowy

Przepis i sposób przygotowania na: szpajza cytrynowa

Wycisnęłam sok z cytryn.
Żelatynę rozpuściłam we wrzątku (ilość według opakowania).
Białka oddzieliłam od żółtek. Białka ubiłam na sztywną pianę. Żółtka utarłam z cukrem na puszystą masę.
Białka wymieszałam z żółtkami, żelatyną i sokiem cytrynowym.
Na talerzyki położyłam biszkopty, wylałam tężejącą masę i wstawiłam do lodówki, co całkowitego stężenia.
Podałam z sokiem truskawkowym.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1508 28.11.2012 22:56
ciekawe jak smakuje...
luki1984 21.11.2012 22:13
chętnie bym zjadł coś takiego
Poison1988 21.11.2012 11:13
wygląda smakowicie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak