Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle ze smakiem pulchniaki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
musztarda 1 łyżka
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbkek
sól
pieprz
woda 50 ml
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle ze smakiem pulchniaki

Kroki postępowania

1
Mielone wrzucamy do miseczki , dodajemy drobno posiekaną cebulkę i zgnieciony czosnek . Doprawiamy solą , pieprzem oraz kucharkiem . Wlewamy wodą i wrzucamy 1 duża łyżkę musztardy ( smak dowolny ) , wsypujemy odrobinę bułki tartej .
Krok 1 - Sznycle ze smakiem pulchniaki foto
2
Wyrabiamy gładką masę z której formujemy małe kotleciki
Krok 2 - Sznycle ze smakiem pulchniaki foto
3
Obtaczamy bułką tarta i kładziemy do lodówki na 20 minut
Krok 3 - Sznycle ze smakiem pulchniaki foto
4
Następnie pieczemy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Krok 4 - Sznycle ze smakiem pulchniaki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 26.09.2013 14:20
pyszności :)
Łukasz15 12.05.2013 07:16
Bardzo lubię
Bernadeta1 13.04.2013 00:25
wyglądają pysznie
RenataZ-et 12.09.2012 21:05
Bardzo takie lubię:)
Justyna28 28.06.2012 20:31
fajne:)
Wafelek2601 27.06.2012 17:34
Super
Michaś 21.06.2012 13:45
pycha
halina55 21.06.2012 11:04
Pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak