Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z udek z kurczaka z curry

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka górna część 4 sztuki
curry 1/2 łyżeczki
Pieprz czosnkowy mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
olej do smażenia
jajko 1 sztuka
mleko 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z udek z kurczaka z curry

Kroki postępowania

1
Z mięsa usunąć skórę i tłuszcz, delikatnie wyciąć kości.
Krok 1 - Sznycle z udek z kurczaka z curry foto
2
Czosnek drobno posiekać, przełożyć do miseczki. Dodać do niego sól, zioła, wszystkie przyprawy i ok. 4 łyżeczki oleju. Dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Sznycle z udek z kurczaka z curry foto
3
Marynatą dokładnie pokryć mięso z udek. Miskę z mięsem w marynacie przykryć folią i odłożyć do lodówki na ok. 1 godzinę.
Krok 3 - Sznycle z udek z kurczaka z curry foto
4
Jajko rozbełtać, dokładnie wymieszać z mlekiem. Zamarynowane kawałki mięsa maczać w jajku, obtaczać w bułce tartej, kłaść na rozgrzany na patelni olej.
Krok 4 - Sznycle z udek z kurczaka z curry foto
5
Smażyć na małym ogniu pod przykryciem po ok. 10 minut z obu stron. Następnie zdjąć przykrywkę, a sznycle z obu stron mocno zrumienić.
Krok 5 - Sznycle z udek z kurczaka z curry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 05.07.2015 10:50
klasycznie i smacznie ;)
Pani Domu 04.07.2015 20:40
bardzo dobry obiad
Sroczka 04.07.2015 17:48
Pyszne mięsko, zjadłabym.
Bernadeta1 04.07.2015 13:12
pyszne mięsko do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak