Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z szynki w sosie paprykowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1
papryka czerwona 1 duża
oliwa 3 łyżki
ketchup łagodny 5 łyżek
woda 1 szklanka
mięso sznycle wieprzowe z szynki6 plastrów
sól
pieprz
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z szynki w sosie paprykowym

Kroki postępowania

1
Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę i przekładamy do głębszej patelni.
Krok 1 - Sznycle z szynki w sosie paprykowym  foto
2
Paprykę myjemy i również kroimy w drobną kostkę, dodajemy do cebuli. Smażymy na wolnym ogniu (na oliwie) ok. 20 minut.
Krok 2 - Sznycle z szynki w sosie paprykowym  foto
3
W tym czasie sznycle przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.
Krok 3 - Sznycle z szynki w sosie paprykowym  foto
4
Następnie smażymy przez chwilę z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 4 - Sznycle z szynki w sosie paprykowym  foto
5
Do papryki i cebuli dodajemy ketchup i wlewamy szklankę wody, mieszamy i doprowadzamy sos do wrzenia.
Krok 5 - Sznycle z szynki w sosie paprykowym  foto
6
Do sosu wkładamy podsmażone sznycle i dusimy pod przykryciem do momentu, aż będą miękkie. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Krok 6 - Sznycle z szynki w sosie paprykowym  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 11.02.2015 22:16
na pewno pyszne mięsko;)
Wacław 09.02.2015 14:58
taki obiadek to bym z chęcią zjadł ;-)
Anna169Hosz 09.02.2015 14:57
Bardzo apetyczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak