Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 150 g
oliwa 2 łyżki
ocet winny 1 łyzka
pieprz
Kolendra cała Prymat
wieprzowina 500 (łopatka)

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z pieczarkami

Wieprzowinę pokroić na plastry, niezbyt duże. Rozbić nieco młotkiem i natrzeć marynatą przygotowaną z podanych składników. Odstawić mięso na ok 1 godzinę.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki tłuszczu i smażyć szybko sznycle z obu stron partiami.
Na tym samym tłuszczu usmażyć pieczarki. Na szpikulec nadziać mięso i pieczarki. Ustawić na talerzu, podać z ziemniakami posypanymi koperkiem i konserwowym ogórkiem. Udekorować listkiem pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

arbuzowo 05.02.2013 12:00
Ciekawy pomysł na urozmaicenie sznycli z pieczarkami :-)
Rafał10 05.02.2013 08:50
piękne zdjęcie :)
IwonaDD 05.02.2013 08:17
apetyczne
IwonaDD 05.02.2013 08:17
apetyczne
pajbek 05.02.2013 08:13
Ciekawy przepis :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak