Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 500 g
oliwa
cebula 1
czosnek zabek
sól
wywar z wolowiny 200 ml
koncentrat pomidorowy
jogurt naturalny 100 ml
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z papryką

Papryki przekrawamy na pół, usuwamy pestki, cebule obieramy i wraz z papryką kroimy w cienkie plastry. Z wieprzowiny usuwamy tłuszczyk i rozwałkowujemy ja na dosyć cienkie sznycle, posypujemy z obu stron solą, pieprzem i pruszymy zmiażdżonym czosnkiem, kladziemy na talerz i wkładamy na pół godziny do lodówki. Rozgrzewamy olwie na patelni i smzymy sznycle 4 minuty, nastepnie obracamy na dryga strone i smazymy kolejne 4 minuty. Na drugą patelnie wsypujemy cebule, papryke i smazymy na olwie przez 5 minut, nastepnie dodajemy koncentrat pomidorowy, wywar, mielona papryke i doprowadzamy do wrzenia, gotujemy dopoki sos nie zgestnieje. doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ukladamy szncle na talerzyku i polewamy sosem z papryki. Sos paprykowy dekorujemy gestym jogurtem naturanym, aby nasz obiad był atrakcyjniejszy ;-) Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 28.07.2011 23:58
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak