Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z Lutenicą i jaśminowym ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż jaśminowy 2 woreczki
Papryka słodka mielona Prymat
lutenica 1 słoiczek
sznycle z szynki 4 sztuki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
czosnek
oliwa
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z Lutenicą i jaśminowym ryżem

Kroki postępowania

1
Sznycle rozbijamy tłuczkiem do kotletów i przyprawiamy czosnkiem i przyprawą do mięs. Odkładamy do lodówki na ok. 30 minut. . Następnie na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, na której smażymy nasze sznycle z obu stron.
Krok 1 - Sznycle z Lutenicą i jaśminowym ryżem foto
2
Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem słodkiej papryki przez 12 minut. W garnuszku podgrzewamy Lutenicę.
Krok 2 - Sznycle z Lutenicą i jaśminowym ryżem foto
3
Na ugotowany ryż kładziemy gorącą Lutenicę a obok 2 sznycle.
Krok 3 - Sznycle z Lutenicą i jaśminowym ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak