Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
kapusta biała 300 g
jajko 2 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek ząbki 2-3 sztuki
kasza manna 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
mąka do obtoczenia sznycli
mąka 2 łyżki
olej do smażenia
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z kapustą

Kroki postępowania

1
Kapustę pokroić w drobną kostkę, oprószyć solą i odstawić na 1 h aby zmiękła.
Krok 1 - Sznycle z kapustą foto
2
Następnie wycisnąć z niej sok i dodać ją do mięsa mielonego. Cebulę drobno pokroić i również dodać do mięsa. Dodać jeszcze wyciśnięty przez praskę czosnek, jajka, kaszę manną, sól, pieprz i dobrze wymieszać ręką.
Krok 2 - Sznycle z kapustą foto
3
Uformować z mięsa sznycle i obtoczyć ich w mące.
Krok 3 - Sznycle z kapustą foto
4
Sznycle obsmażyć z obydwu stron na rozgrzanym oleju. Zagotować wodę z zielem angielskim i listkiem laurowym. Obsmażone sznycle przekładać do garnka z gorącą wodą. Dodać koncentrat i dusić ok. 1h. Doprawić so smaku solą i pieprzem. 2 łyżki mąki rozmieszać w pół szklanki wody. Dodać do sznycli i zagotować.
Krok 4 - Sznycle z kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stan2401 26.02.2015 10:26
super danie na obiad
Margo1 26.02.2015 09:44
fantastyczne kotlety
Konczi 26.02.2015 09:29
pyszne na obiadek :)
Milka100 26.02.2015 07:41
apetyczne danie:)
asiczekz 25.02.2015 23:58
Smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak