Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z indyka z ananasami i wiórkami kokosowymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiórki kokosowe 130 gram
strączek chilli 1 sztuka
por 2 sztuki
mleko 5 łyżek
olej sezamowy 5 łyżek
imbir do samku
sól do samku
pieprz do samku
masło 2 łyżki
ananas z puszki 1 puszka
indyk 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z indyka z ananasami i wiórkami kokosowymi

Piersi z indyka dokładnie opłukać, oczyścić. Lekko zbić tłuczkiem. Dokładnie natrzeć imbirem i odstawić w zimne miejsce na około 50 minut. Ananasy odsączyć, pokroić w dzwoneczki, Paprykę umyć, usunąć gniazdo i drobniutko posiekać. Pory oczyścić, opłukać i pokroić w krążki. Pory i paprykę podsmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem wedle uznania. Po 50 minutach piersi z indyka dodatkowo posolić, następnie dokładnie namoczyć w mleku i obtaczać w wiórkach kokosowych. Następnie smażyć na rozgrzanym oleju na średnim gazie z obu stron, aż do zarumienienia. Danie podawać z ryżem ugotowanym na sypko oraz smażonymi warzywami i kawałkami ananasa.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 10.01.2012 09:47
mniam
Izabela28 17.09.2011 20:40
smaczne:)
motomaniak 15.09.2011 22:59
pycha
bursztynek 02.09.2011 22:53
tak egzotycznie :) mniam
kate.500 21.08.2011 10:17
pychotka
Motorek 10.07.2011 22:05
pycha
Joanna132 08.07.2011 09:36
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak