Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle z indyka w kokosie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 400 g
wiórki kokosowe 50 g
jajko 2
mąka pszenna 1/2 szklannki
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Porada

Mięso można też upiec na samej patelni ale należy robić to powoli bo kokos łatwo się przypala.

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle z indyka w kokosie

Mięso pokroić na płaty grubości centymetra, natrzeć solą i pieprzem. Jajko rozbełtać z odrobią soli. Mięso oprószyć mąką z obu stron a następnie zanurzyć w jajku. Pozostałą mąkę wymieszać z kokosem i panierować w tym mięso. Na patelni rozgrzać olej i zrumienić lekko kotlety z obu stron dosłownie przez chwilę. Następnie przełożyć mięso na blaszkę do pieczenia i wstawić do piekarnika z górną grzałką nagrzaną do 200*C. Piec około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 02.05.2016 10:38
zaciekawił mnie ten przepis
Małgorzata Pin 04.01.2016 17:09
Wyglądają smakowicie.
w mojej kuchni 04.01.2016 12:21
pyszne danie do zjedzenia
ada.la 04.01.2016 11:48
ciekawa panierka
wwwiolka 04.01.2016 11:28
Bardzo fajny przepis.
JulkaTomeczek 04.01.2016 11:18
Nie robiłam takich kotletów ale jadłam kiedyś u koleżanki i były bardzo smaczne
agaK. 04.01.2016 11:13
Ciekawe czy by mi posmakowało, wygląda pysznie ale te wiórki kokosowe w panierce mnie zastanawiają.
Damiano
Damiano 04.01.2016 10:19
wygląda pysznie
ilka01 04.01.2016 10:06
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak