Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z indyka w kapuście

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kminek 2 łyżki
śmietana 12% 5 łyżek
olej do smażenia
indyk 500 sznycel
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
kapusta kiszona 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z indyka w kapuście

Sznycle płuczemy, osuszamy, solimy i posypujemy pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy łyżkę kminku. Smażymy 1 min. i wkładamy na patelnię sznycle. Obsmażamy je z obu stron. Dodajemy kapustę kiszoną i resztę kminku. Dusimy 30 min. W razie potrzeby podlewamy gorącą wodą. Pod koniec duszenia dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 10.03.2014 00:26
smakowicie wyglada
IZABELA29 09.03.2014 13:14
ale apetyczne danie
Granita 12.02.2014 11:07
bardzo ciekawa inspiracja
Mniam 09.02.2014 16:00
Lubię takie dania na obiad. Pyszne!
pawel123 09.02.2014 11:35
pychotka mniam
Joannasz3190 09.02.2014 10:30
Prezentuje się wybornie :)
sylwia_sl 09.02.2014 09:57
Fajny pomysł na obiad
Aga-25 09.02.2014 09:33
dobroci n a obiad
Renataj 09.02.2014 09:21
Interesujący pomysł.
Agnieszka-87-25 09.02.2014 09:20
pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak