Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z indyka tradycyjne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
czosnek 3 ząbki
mleko 3,2%
sól
pieprz
mąka kukurydziana

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z indyka tradycyjne

pokroić pierś w plastry (ile się uda) zawinąć w folię i delikatnie ubić, posolić, popierzyć i wysmarować świeżo wyciśniętym czosnkiem. Włożyć do lodówki na ok. 30 minut.
Przygotować 3 talerze - z mąką, jajkiem i mlekiem, bułką tartą. Wyjąć sznycle i obtaczać po kolei w każdym talerzu. Natępnie położyć na rozgrzaną patelnie z dużą ilością oleju. Zarumienione podawać z czym dusza zapragnie! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 02.05.2016 10:39
klasycznie i pysznie!
Kulinarna Ja 30.11.2013 17:39
jakie rumiane, pycha!
Rafał10 29.08.2013 10:31
ale pyszne sznycle :) Aż ślinka cieknie na ich widok :)
gosia56 04.08.2013 19:49
napewno pyszne
MagdaXXX 21.05.2013 16:46
super piękne
Mati13 24.03.2013 22:00
bardzo dobre są
Adam/ZUB3R 24.03.2013 19:53
pewnie są smaczne
Bernadeta1 24.03.2013 19:47
bardzo smaczny
Marta1986 24.03.2013 19:42
bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak