Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle wieprzowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 80 dag
bułka czerstwa 1 szt
jajko 2 szt
ząbki czosnku 2 szt
cebula 1 mała
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
olej do smażenia
mleko 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle wieprzowe

Kroki postępowania

1
Bułkę czerstwą moczymy w mleku i wyduszamy, dajemy do mięsa z dodatkiem przypraw jajek oraz cebuli pokrojonej w kostkę oraz czosnkiem przepuszczonym przez praskę.
Krok 1 - sznycle wieprzowe foto
2
Dokładnie wszystko wymieszać razem ze sobą.
Krok 2 - sznycle wieprzowe foto
3
Z mięsa robić kulki i je delikatnie płaszczyć, obtaczać następnie w bułce tartej.
Krok 3 - sznycle wieprzowe foto
4
Smażyć na oleju z każdej strony przez 10 minut na małym ogniu.
Krok 4 - sznycle wieprzowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 17.10.2012 09:17
również uwielbiam
Rafał10 24.09.2012 08:39
Bardzo lubię :)
miki47 01.09.2012 19:46
mnaim
Justyna28 30.08.2012 13:18
smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak