Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle po czesku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 3/4 kg.
cebula 2 szt.
chudy boczek 5-10 dkg.
Pieprz ziołowy mielony Prymat 2-3 łyżeczki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
Musztarda chrzanowa Prymat 2 łyżki
mąka 3 łyżki
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle po czesku

Mięso wieprzowe najlepiej od szynki umyć,osuszyć i pokroić na plastry ok.1cm.lekko rozgnieść je dłonią.W naczyniu wymieszać obie musztardy,a na talerz wysypać mąkę oraz pieprz ziołowy połączyć ze sobą i odstawić.Każdy plaster mięsa oprószyć kucharkiem,posmarować musztardą z obu stron i obtaczać w mące wymieszanej z pieprzem.Odstawić mięso na ok.30min.W międzyczasie pokroić boczek w drobną kostkę podobnie cebulę,na suchą patelnię wrzucić boczek i wytopić,dodać cebulę i zrumienić ją.Na drugą patelnię wlać oliwę mocno rozgrzać i smażyć mięso na rumiano z obu stron,po usmażeniu przykryć pokrywką i poddusić ok.5-10min.aby zmiękło na wolnym ogniu.Gotowe mięso nakładać na talerz po wierzchu udekorować cebulą z boczkiem i podawać z czerwoną kapustą i ziemniakami,można także podawać z kluskami lub ziemniakami smażonymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 14.05.2014 10:19
fajny przepis
agnieszka214 10.05.2014 11:36
fajny pomysł mniam
Kejti 09.05.2014 18:33
Fajne mięsko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak