Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle na grzankach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 4 plastry
tosty 4 szt.
ocet winny
papryka czerwona 1 szt.
olej
pomidorki koktajlowe kilka szt.
sałata 1 szt.
sól
masło czosnkowe 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle na grzankach

Liście sałaty umyj, osusz. Pomidorki koktajlowe umyj, pokrój na cząstki. Oczyść paprykę, potnij ją na paseczki.
3 łyżki octu winnego wymieszaj z 4 łyżkami oleju, dopraw solą i pieprzem. Sosem polej pomidorki, sałatę oraz paprykę.
Usmaż 4 sznycle na maśle i oleju, oprósz je solą i pieprzem (trzymaj je w cieple, w folii aluminiowej).
Na tłuszczu z mięsa usmaż tosty, rumieniąc je z obu stron. Na każdym toście połóż usmażoną wołowinę, udekoruj warzywami i podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 11.04.2012 17:39
pycha
dorotka0000025 05.04.2012 15:03
fajne
Agnieszka/picola 26.03.2012 21:36
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak