Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle mięsno- ryżowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 25 dag
ryż 1 woreczek
jajko sztuka
czosnek 5 ząbków
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle mięsno- ryżowe

Gotujemy ryż w osolonej wodzie, studzimy i mieszamy z mięsem mielonym. Następnie dodajemy jajo, zmiażdżony czosnek, sól i pieprz do smaku. Gdy masa jest za rzadka, dosypujemy bułkę tartą i formujemy kotleciki. Smażymy na rozgrzanym oleju i gorące okładamy na ręczniku papierowym (aby wpiły tłuszcz).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycia9 27.10.2012 11:53
pycha
marianp20 05.10.2012 12:52
super przepis
janek64 04.10.2012 12:42
Aż ślinka cieknie taki fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak