Sznycle kaszowe

Sznycle kaszowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    2 woreczki
  • owsianka

    3/4 szklanki
  • czosnek

    2 ząbki
  • jajko

    szt
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
  • przyprawa uniwersalna

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dwa woreczki kaszy ugotować, odcedzić i odstawić do wystudzenia. Owsiankę zalać ciepłym (nie gorącym) mlekiem. Odstawić na godzinę żeby owsianka "wypiła" całe mleko.czosnek przecisnąć przez praske dodać surowe jajko, przyprawy i kaszę z płatkami owsianymi. Wyrobić ciasto,z którego następnie formować sznycle. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na lekko rumiany kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat