sznycle drobiowe w panierce z mąki

sznycle drobiowe w panierce z mąki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone drobiowe

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt.
  • Kucharek

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyzki
  • jajko

    2 szt.
  • olej do smażenia

    100 ml.
  • mąka

    4 łyzki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wyłożyć do miseczki, dodać pokrojoną cebulę, jajko, bułkę tartą przyprawy i wymieszać. Łyżką nabierać mięso i formować kulki, obtaczać w mące, zanurzać w rozmąconym jajku i smażyć na rozgrzanym oleju. z dwóch stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata73 15.12.2011 14:19
pyszne
Beata73 15.12.2011 14:19
pyszne
daria899 11.11.2011 18:56
mniam
mamusia1 27.10.2011 14:53
puszyste!
mamusia1 27.10.2011 14:53
puszyste!
mamusia1 27.10.2011 14:50
super
SyMiki 09.10.2011 08:52
pyszne
Joanna108 17.07.2011 08:52
fajny pomysł
usmiech 04.05.2011 23:37
smaczne
mamusia1 08.03.2011 18:21
super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat