Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle drobiowe pod pieczarkowa kolderką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle z kurczaka 4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
pieczarki 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle drobiowe pod pieczarkowa kolderką

Mięso myjemy, rozbijamy lekko.Przyprawiamy sola i pieprzem . pieczarki myjemy , kroimy w plastry i dusimy na oleju, pod koniec przyprawiamy .
Mięso panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor , podajemy przykryte pieczarkami na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak