sznycle cielęce z pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    szczypta
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • mąka

    trochę
  • sok pomidorowy

    2 szkl
  • tłuszcz

    6 dag
  • sznycle cielęce

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sznycle umyć, osuszyć w ściereczce, lekko posolić, obtoczyć w mące i smażyć z obu stron na dużym ogniu. Sznycle wyjąć z patelni i na tym samym tłuszczu zrumienić 2 łyżki mąki, rozprowadzić sokiem pomidorowym, oprószyć pieprzem i dodać kostki cukru. Po zagotowaniu włożyć do sosu sznycle i dusić je pod przykryciem do miękkości

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 21.07.2013 17:53
fantastyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat