Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycelki z dodatkiem ryżu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
ryż ugotowany 1 szkl
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki z dodatkiem ryżu

Mięso myjemy i suszymy. Przygotowane mięso mielimy. Cebulę obrać i posiekać, wymieszać razem z mięsem. Jajko roztrzepujemy i dodajemy do mięsa. Bułkę tartą mieszamy z ugotowanym ryżem, dodajemy do mięsa, doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Wszystko wyrabiamy na jednolitą masę. Z przygotowanego mięsa formować sznycle, obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 07.07.2013 17:14
smaczne danie
m1monika 21.03.2013 08:51
pyszny obiadek :-)
mirosława4 23.01.2013 14:54
świetne urozmaicenie muszę wypróbować :)
Wafelek2601 09.12.2012 09:12
Znakomite sznycelki.
IZABELA29 11.10.2012 09:04
tez urozmaicam kotleciki na wszelkie sposoby jakie się da.
ben-ka 10.10.2012 10:05
Smażę podobne jak mi farszu z gołąbków zostanie.
Ela15 15.08.2012 20:14
super
Łukasz15 12.05.2012 09:56
smaczne
IKrakowianka 02.03.2012 23:25
też takie robię, są super
anulka69 20.02.2012 11:44
smaczne, robię podobne
eduszo
eduszo 19.02.2012 12:37
Ryż fajnie spulchnia mięso,też tak robie czasem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak