Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycelki z dodatkiem mięsa gotowanego

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
czosnek 4 ząbki
mięso gotowane 30 dkg
mięso wieprzowe 30 dkg
Kucharek przyprawa do potraw
jajko
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki z dodatkiem mięsa gotowanego

Kroki postępowania

1
Mięso gotowane obieramy. Czosnek i cebulę obieramy. Mielimy przez maszynkę.

Krok 1 - Sznycelki z dodatkiem mięsa gotowanego foto
2
Umyte i osuszone mięsko mielimy razem z przygotowanym mięsem gotowanym. Dodajemy jajko,
Krok 2 - Sznycelki z dodatkiem mięsa gotowanego foto
3
pieprz i kucharka oraz bułkę tartą z pietruszką.
Krok 3 - Sznycelki z dodatkiem mięsa gotowanego foto
4
Wszystko dokładnie wyrabiamy.

Krok 4 - Sznycelki z dodatkiem mięsa gotowanego foto
5
Formujemy sznycelki,
Krok 5 - Sznycelki z dodatkiem mięsa gotowanego foto
6
obtaczamy w bułce tartej
Krok 6 - Sznycelki z dodatkiem mięsa gotowanego foto
7
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron.
Krok 7 - Sznycelki z dodatkiem mięsa gotowanego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak