sznycelki ryżowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg.
  • jajko

    2 szt.
  • sebula pokrojona w kosteczkę

    1 szt.
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • ryż

    1 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowany ryż przełóż do miseczki,dodaj jajka cebulę i mięso mielone.Delikatnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku.Łyżką nabieraj masę ryżową i formuj małe sznycelki. Obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat