Sznycelki indycze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    50 dkg
  • cebula

  • smalec

    0,5 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • mąka

    2 łyżki
  • jajko

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • bułka tarta

    3 łyżki
  • kajzerka

  • mleko

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obraną cebulkę z czosnkiem drobno kroimy i rumienimy na rozgrzanym smalcu. Doprawiamy kucharkiem i odstawiamy. Do garnka wlewamy mleko i moczymy bułkę. Miękką bułkę wyciskamy z nadmiaru mleka. Umyte mięso mielimy. Dodajemy zimną cebulkę z czosnkiem, jajko, odciśniętą bułkę i przyprawy. Wyrabiamy, aby składniki dobrze się połączyły. Następnie formujemy sznycle, obtaczamy w mące w roztrzepanym jajku a na końcu w bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju z każdej strony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat