Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycelki indycze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 50 dkg
cebula
smalec 0,5 łyżki
czosnek 2 ząbki
mąka 2 łyżki
jajko
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
kajzerka
mleko 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki indycze

Obraną cebulkę z czosnkiem drobno kroimy i rumienimy na rozgrzanym smalcu. Doprawiamy kucharkiem i odstawiamy. Do garnka wlewamy mleko i moczymy bułkę. Miękką bułkę wyciskamy z nadmiaru mleka. Umyte mięso mielimy. Dodajemy zimną cebulkę z czosnkiem, jajko, odciśniętą bułkę i przyprawy. Wyrabiamy, aby składniki dobrze się połączyły. Następnie formujemy sznycle, obtaczamy w mące w roztrzepanym jajku a na końcu w bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak