Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycelki drobiowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 40 dag
bułka czerstwa 1 szt.
mleko 1/2 szklanki
masło 8 dag
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
śmietana 5 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki drobiowe

Wykonanie:
Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Mięso zmielić dodać bułkę, żółtko, śmietanę, 3 dag masła i przyprawy do smaku. Dokładnie wyrobić masę, formować sznycelki, obtaczać w roztrzepanym jajku, potem w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor, wyłożyć na półmisek i polać roztopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 31.07.2015 19:46
idealne dla dzieciaków
inka2012 30.07.2015 15:30
smakowicie wygląda :)
mysza75 30.07.2015 15:03
jakie dobre, sama bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak